Senaste inläggen

Av Nina-Åsa - 28 augusti 2009 02:25

Frakkur har fått gå själv i 1 1/2 dygn för att få en chans att landa lite. Det är ju faktiskt första gången han lämnar födelsegården.

Åkte ut till stallet direkt efter jobbet i morse och släppte Frakkur i hagen brevid övriga valacker. Han struntade totalt i att de andra sprang längs staketet för att hälsa honom välkommen. Så jag tänkte lika bra att han får börja träffa de blivande flockmedlemmarna. Flyttade över Grane till Frakkur, och vad hände? Jo de travade i väg sida vid sida, stannade och åt lite gräs för att sen springa vidare som ett förälskat par. Jaha det var ju ingen fara lika bra att kasta över nästa individ som blev Malins Ljuvur, samma visa även här, de blev bästisar direkt. Så fortsatte förmiddagen med en häst i taget tills hela flocken gick tillsammans. Cissi kom med kaffetermos och höll mig sällskap i hagen. Så där satt vi på varsin sten med kaffekoppen i högsta hugg och kollade in flockens beteende. Helt otroligt! Har aldrig varit med om ett så lugnt mottagande. I vanliga fall brukar ju den nya flockmedlemmen få hålla sig på behörigt avstånd i några dagar, men Frakkur stod hela dagen mitt i flocken och betade, hur cool som helst.Av Nina-Åsa - 25 augusti 2009 20:48

Kort rapport:

Idag köpte jag Frakkur från Bärby, en 7årig valack e Fannar. Foto och mer info kommer men först måste jag klara av ytterligare ett nattpass på jobbet.

Svävar i det blå.

Av Nina-Åsa - 24 augusti 2009 12:34

Japp då är hästen försäkrad oxå. Ifall han nu går igenom besiktningen. :)

Varför vänta tills i morgon med det man kan göra idag???

Försäkringsombudet A kände dessutom igen mamman till min prins. Och enligt henne är mamman jättefin. Låter ju lovande!

Av Nina-Åsa - 24 augusti 2009 09:34

I morgon gäller det! Nervös.... Tror inte jag velat ha någonting så mycket som jag vill ha denna häst. Han är bara helt perfekt. Hoppas nu inget strular i morgon.


Av Nina-Åsa - 20 augusti 2009 12:46

Borde verkligen sova nu, då jag har jobbat natt och ska jobba natten som kommer. Men har lite svårt att slappna av. Huvudet går i spinn.... 

Då var besiktning bokad tills på tisdag, tur man har en veterinär som aldrig är omöjlig.

Ringt och informerat säljarna som nog undrar vad jag är för impulsiv köpare. Provar hästen en gång och meddelar innan jag åker därifrån att den vill jag ha, eller ok då, jag sa visst det innan jag ens provat hästen. Någon pokerspelare kommer jag aldrig att bli.

Tjatar in veterinären på semestern, för vem kan vänta flera veckor nu?

Tar med bil, transport och bankdosan på tisdag, så går han igenom besiktningen tar jag hem honom direkt.

Vill ha Tisdag nu!!!


Av Nina-Åsa - 19 augusti 2009 20:53

Har hittat vad jag letar efter. En helt underbar svart 7årig valack på ca 1,39 men känns mycket större. Som inte har några negativa sidor alls!!!

Mer rumslig galopp finns inte, traven är enorm, går inte att sitta ner i den kan jag lova. Jättefin aktion i tölten, inte så stora temposkillnader än men det tror jag kommer. Skritten är mer än bra...

Går på moln nu...

Försöker få tag i veterinären som egentligen har semester, men som kanske efter lite övertalning kan komma ut och besikta inom det snaraste. Ska göra ett nytt försök i morgon. Nu vill jag bara hämta hem hästen, helst i dag!!!

Ops nu är kl 21 och jag ska börja jobba

Av Nina-Åsa - 18 augusti 2009 22:04

Jaha, då har man ångrat sig! Kommit på att jag vill nog ha en yngre häst ändå. Så nu får jag börja leta igen....

Ska kolla på några i morgon. Hoppas jag hittar vad mitt undermedvetna söker.

Av Nina-Åsa - 7 augusti 2009 18:40

Har nu äntligen bestämt mig för vilken häst jag vill köpa. Det blir den 9åriga val som jag provade i juli. Ja har iallafall bokat besiktning till andra veckan i september, hoppas bara han går igenom den. Vill inte behöva börja om och leta häst.

Tyvärr dröjer det ett tag till besiktningen, men är man så envis att det bara är en veterinär som duger, då får man vackert vänta till hon är tillbaka efter semestern. Jag har ju faktiskt inte haft någon ridhäst de senaste två åren, så vad gör väl en månad till???

Är det ok att ta en sista minuten till Schweiz? Vill vara där!!! Vilka poäng de har fått! 8.43 i T1 uttagning, finns det????

1 Guld till sverige hittills och flera som tagit sig till final, vad gör man hemma nu.....

Fast å andra sidan kanske det är bättre att spara pengarna till hästköpet och till landsmot nästa år.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se