Senaste inläggen

Av Nina-Åsa - 5 augusti 2009 23:51

Ja, sen i eftermiddags är jag nu hästlös. Allt gick bra även denna gång.

Av Nina-Åsa - 1 augusti 2009 21:35

Tror jag drabbats av ÅNK - åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet.

Känner du igen dig?

Så här visar sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv.

Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas. Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.

Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna. Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.

På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.

Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna.

Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG.

Av Nina-Åsa - 23 juli 2009 11:24

Ja igår var jag och hämtade Solmyrkvi på Ultuna igen. Scinten visade inga större konstigheter. Provade att ultraljuda ryggen i stället och då såg man att tornutskotten på väster sida är helt sammanväxta. Provade att bedöva ryggen men då flyttade sig bara hältan till det andra bakbenet.

Så det är inte så mycket att fundera på, någon ridhäst blir han tyvärr aldrig.

Nu blir det bara till att vänta på att försäkringsbolaget ska få säga sitt.

Av Nina-Åsa - 18 juli 2009 11:06

Hittat en häst som tilltalar mig mycket!!! Så KANSKE.... Alla tankar går bara runt runt. Inte lätt att bestämma sig.

På Tisdag ska Solmyrkvi in till Ultuna igen. Ska scintas. Har nog redan tagit farväl av honom, hur knäppt det än låter.

Av Nina-Åsa - 1 juli 2009 01:22

Ja som ni säkert redan vet så tillhör jag dem som alltid vill ha en reservplan. Så om det inte går vägen med solmyrkvi, vilket verkar vara fallet även denna gång, så måste jag ha en ny häst snarast. Så på söndag ska jag provrida en 9årig val som jag hoppas mycket på.


Av Nina-Åsa - 30 juni 2009 00:10

Försäkringsbolaget godkände scinten! Har nu fått tid för scintografi den 21juli, sen får han bo kvar på ultuna till den 22juli. Då har vi nästa veterinärtid bokad. Ska då få svar på scinten och fortsättning beslutas.

Av Nina-Åsa - 11 juni 2009 14:34

Tyvärr blev det inga glada nyheter nu heller. Han är fortfarande halt, kanske något bättre men inte tillräckligt.

Prognosen ser i dagsläget mer än dyster ut för min lilla prins.

Remiss är skriven för en scint, så nu hoppas vi bara att försäkringsbolaget godkänner den.  Är det som vi befarar, att hältan kommer ifrån ryggen, så finns det antagligen ingen mer att göra.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se