Senaste inläggen

Av Nina-Åsa - 10 juni 2009 19:00

Dagens visdom

Be ofta, var nöjd med lite, belöna ofta.


Rekomenderas:

www.islandskridkonst.se

Där Hinni funderar på lite allt möjligt. Absolut värt att läsa.

Av Nina-Åsa - 10 juni 2009 15:03

I morgon bär det av till Ultuna igen. Nervös...

Av Nina-Åsa - 8 juni 2009 22:54

Equiterapeuten rekomenderade långa promenader i skritt efter behandlingen. Skritt är tydligen den gångart som ger störst rörelse i ryggen. Så i går gick Marie med Natann och jag med Solmyrkvi en runda på 1timme och 15 minuter genom sammhälle, på trafikerad väg etc. Solmyrkvi skötte sig exemplariskt, skyggade för några konstiga saker med blev aldrig riktigt rädd. Jo, förresten när det kom en traktor med kärra efter så ryckte han till lite i grimskaftet, men helt kontrollerbart ändå. Idag tog vi en promenad offroad på ca 50minuter, men då fick vi lyfta på benen istället. Så lätt det är att promenera bara man har trevligt sällskap.

Av Nina-Åsa - 7 juni 2009 23:08

Enligt Anna är det mycket större risk för hästar som växer upp i flock att bli sneda i ryggen eller annat ryggtrauma. Eftersom de leker mycket mera än en unghäst som kanske bara växer upp med sin mamma är oxå risken större att de går omkull och skadar sig. Så hon rekomenderade starkt att man bör kolla igenom unghästen innan man rider in den. Då riskerar man inte att förrvärra skadan.

Av Nina-Åsa - 6 juni 2009 22:34

Emilia tyckte det vore bra om en equiterapeut kunde kolla på Solmyrkvi och hon rekomenderade Anna. Så i dag kom Anna till stallet för att kolla på S. Hon kände igenom honom och  hennes kommentar var "ryggen är en katastrof". Jaha det var ju ingen nyhet direkt. Nu gäller det bara att inte kotorna växer ihop fullständigt, hon försökte få dem att släppa ifrån varandra och var sen riktigt nöjd med resultatet. Summa summarum känns det mera positivt efter hennes besök.


Av Nina-Åsa - 26 maj 2009 00:21

Jaha, Solmyrkvis tur att besöka veterinären. Inte något vidare roligt besök. Röntgade ryggen och det visade sig att han har trångt mellan några ryggkotor, precis lika som Gordon hade. Det är troligtvis ryggen som gjort även honom halt. Så nu är han sprutad till max med kortison och nytt besök om två veckor. Känns som en repris...

Emilia sa dock att det finns en del hästar som kan leva med täta ryggkotor om de tränas rätt. Så ett litet hopp finns fortfarande.


Av Nina-Åsa - 19 maj 2009 22:52

I dag var det dax....

Lantbrukarservice (eller vad de heter) kom ut till stallet. Fyllde i alla papper och betalade. Sen var det bara att hämta hästen i beteshagen. Ångest nr 1: Tänk om han skulle förstå vad som var i görningen och inte ville fångas. Men så var inte fallet utan han kom direkt fram och kollade vad det var för lastbil som kommit. Nyfiken som vanligt. Gick 10 m från hagen där havrehinken väntade, då svek matte och gick iväg och 15sek senare var han i hästhimlen. Drömt massor av mardrömmar om att avlivningen ska misslyckas och han ska springa skadad från platsen, eller att han inte vill bli fångad i hagen för att han förstår vad som är på gång eller dyl. Men inga av mina mardrömmar slog in utan han fick lämna jorden mumsandes på havre och helt ovetande. Så jag måste erkänna att den största känslan nu är lättnad, även om jag naturligtvis saknar honom. Men jag har ju faktiskt saknat honom under två års tid. STORT TACK TILL JENNY FÖR ALL HJÄLP!!! Måste oxå säga att Göran på lantbruksservic var jätte bra, lugn och sympatisk.

Av Nina-Åsa - 4 maj 2009 21:35

Gordon blev tyvärr inte bättre efter kiropraktik, så nu har jag beslutat mig för att ge upp. Har nu kämpat i två år minus tre veckor. Anser att Gordon fått lida tillräckligt.

Så idag var vet ute och kollade på honom och hon höll med om att nu räcker det. Så imorgon skickar jag papprena till henne för påskrift sedan vidare till försäkringsbolaget. Bara hoppas att inte de konstrar. Känns bra att äntligen fattat beslut ändå.


Besiktade Solmyrkvi för att höja försäkringen på honom. Och tro det eller ej men han är halt på hb och vf. Står på metacam i 10 dagar, därefter blir det återbesök på kliniken. Hoppas det bara är någon lättare vrickning. Orkar inte med något mera avancerat.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se