Senaste inläggen

Av Nina-Åsa - 21 april 2009 22:44

Bilen lät som det var punktering i går. Vet att hjullagren börjar ta slut så ringde direkt för att beställa hem sådana. Ve och fasa HUR KLARAR MAN SIG UTAN BIL I FLERA DAGAR????

Tordes inte ta min bil in till stan från stallet för att hämta reservdelen, som jag förövrigt fått min lillebror att hämta ut, eftersom jag inte skulle hinna innan stängningsdags. Så jag kör ut bilen till mina föräldrar och tar deras bil till stan och hämtar lagret. Ut till landet igen för att efter lite övertalning jaga ut pappa till verkstan, där jag förberett med att ta bort ett framhjul.

Visst är hjullagret slut men inte i så dåligt skick att det borde låta som det gjorde. Sa: det gick himla lätt att ta bort bultarna, kan det vara lösa bultar som skapat oljuden? På med däcket igen utan att byta ut något och visst nu låter den som den ska igen..... Tror jag kommer bli befriad i framtiden vad gäller däckbyte:)

Men vilken tur jag hade ändå att däcket inte lossnade under färd! Kommer inte bli bilmeck i mitt nästa liv.

Av Nina-Åsa - 21 april 2009 21:50

I söndags var det hingstfestival, med massor av flotta hästar. Vilken kvalitetshöjning jämfört med förra året.

Synd (eller kanske tur) att man inte äger ett sto. Flera läckra nykomlingar. Nina K red en jättefin svart 4gångshingst som jag väntar med spänning att se på tävlingsbanan. Sen var det en jättefin 3åring efter Isar som utmärkte sig lite extra.

Roligt oxå att se Feykir från Knutshyttan som var betydligt bättre än förra året.


Nu har Håkan Lundell varit och kollat på Gordon. Ingen tvekan, det är SI-leden som strular. Håkan behandlade honom med laser samt kiropraktik. Medans han behandlades kom Helene in i stallet, hon såg lite fundersam ut innan hon var tvungen att fråga: har ni sövt honom??? Men nej det hade vi inte, men Gordon tyckte nog att det var hur skönt som helst, för han såg verkligen helt avslappnad ut. Stod helt löst med grimskaftet hängande ner på marken.

Enligt Håkan borde Gordon ha goda förutsättningar att bli helt frisk trots att han har haft problemen under en lång tid. Så i morgon ska jag ut och skritta honom. Hoppas han känns bra då.....


Av Nina-Åsa - 16 april 2009 05:35

Ja, nu har jag dragit igång ett nytt besök för Gordon. Vet inte om jag vill starta mina förväntningar på nytt egentligen. Har ju "bara" åkt jojo i två år snart:(

Tänkte bara ringa equiteraputen Håkan Lundell för att få höra lite mera ingående om hästar med SI-leds problematik, men det hela slutade med att jag bokade in ett besök nu på måndag. Vet inte om det var så klokt egentligen.

Nu hoppas jag att han antingen blir bra för all framtid eller blir sämre så jag slipper fundera på hur det ska gå hela tiden. Vill få ett slut på hältan och klinikbesök!!!

Av Nina-Åsa - 14 april 2009 20:11

Gordon har inte blivit bättre sen han sprutades sist, snarare sämre. Så imorgon tänkte jag försöka få tag i Equiterapeuten som det skrevs om i senaste islandshästen. Kanske har han något att tillföra, måste ju fråga ialla fall. Så håll tummarna åt oss.

På söndag blir det hingstfestival. Ska bli så spännande att se Kná från Västerboda, avkomma efter Soldán. 

Av Nina-Åsa - 9 april 2009 19:43

Är på jobbet och längtar hem till senaste nummret av Islandshästen. Där ska det vara en artikel om Si-leden. Vilket är Gordons senaste diagnos.

Var upp med honom igen för 1 1/2 vecka sedan då han började kännas "skum" igen. Ingen hälta enligt veterinären men han såg att det fanns en viss rörelsestörning, så han behandlades igen. En ecuipterapeut  kollade på honom men kunde inte hitta några låsningar eller dyl.

Så nu vill jag bara hem och läsa artikeln för att se om det är något matnyttigt i den....

Av Nina-Åsa - 8 april 2009 19:28

Nu är 10 intensiva veckor över! Sara klarade unghästprovet galant!

Solmyrkvi som halkat efter fick stå över exeminationen, och det var nog tur det annars hade matte varit toknervös.

Vilket otroligt bra jobb Sara lagt ner på alla hästarna, jätteroligt att se.

Ingen stress utan alla fick ta den tid de behövde.


Idag reds Solmyrkvi för första gången av någon annan än Sara. Tro nu inte att det var jag, jag väntar nog ett litet tag till innan jag vågar rida honom.

Helene fick vara försökskanin vilket hon självklart klarade bra. Han blev lite nervös men lugnade sig tillslut. Då passade jag på att bara sitta upp och sitta av igen.

Så jag har iallafall suttit på min lilla nu.

Av Nina-Åsa - 16 mars 2009 17:11

Har idag mätt Solmyrkvi hela 145cm kom vi fram till att han var!!! Vad ska det bliva av denne tro.


Av Nina-Åsa - 13 mars 2009 10:12

Nu har "lilla" Solmyrkvi börjat slappna av.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se